Network Alt Yapı Hizmeti

Network (Ağ) Nedir?

Bilgisayar kullanıcılarının donanımsal veya yazılımsal kaynak dosyalarının paylaşmalarını sağlayan sistemlerdir. Network yapısını ağ alt yapısı ve aktif cihaz diye iki dala ayırabiliriz.

 Ağ Alt Yapısı ve Aktif Cihazlar

 Ağ alt yapısının oluşumu genel olarak pasif bileşenlerin bir araya gelmesidir. Pasif bileşenler şöyledir; Kablo kanalı, priz, kablo, panel, kabin vb. parçalardır. Pasif bileşenlerin tüm amacı bilgisayarları ve sistemlerini birbirine bağlantısını sağlamaktır. Aktif cihazın görevi, ağ alt yapısının üzerinde ki veri iletişimini sağlamaktır. Aktif cihaz ise şunlardır; bilgisayar ve bilgisayar üzerinde çalışan yazılımlar’ dır. Bunların yanı sıra switch, firewall gibi cihazlar’ da bulunabilmektedir. Ayrıca kablosuz ağ sistemleri ve print server gibi ağ üzerindeki hizmeti kullanıcılara ulaştırmada yardımcı olan cihazlar’ da bulunabilmektedir. Yani hub kenidisine gelen sinyali güçlendirip gerekli ağ ekipmanlarına dağıtırak veri alışverişini sağlamaktadır. Switch ise hublara göre donanımsal olarak daha karmaşık bir yapıya sahiptir ancak çalışma mantığı aynıdır, Router’ in görevi ise ağ üzerindeki bilginin nereye gideceğini yönlendirmektir bu sayede bilgi karışıklığı önlenmektedir. Firewall diğer ağlardan gelebilecek olan saldırılara karşı bilgisayarınız için güvenlik duvarı oluşturmaktadır. 

 Network Hizmetleri

Genellikle network alt yapı hizmetleri’ de ağın kurulumu ve ağın sorunun giderilmesi gibi 2 ayrı dalda incelenmektedir. Ağın kurulumu ile ilgili hizmetler, ağın kurulacağı yerin planının yapılması, panel ve kabinlerin yerleştirilmesi gibi işleri kapsar. Ağın kurulumun’ da ise bu işlerin yanı sıra ağ cihazlarının kurulumu yapılmakta ve kurulumu yapılan cihazlar ayarlanıp, çalıştırılır. Ağ sunucusunun işletim sisteminin’ de kurulumu yapılarak son olarak bu hizmetler düzenlenip aktifleştirilir. Böylelikle ağ kurulumu sonlandırılmış olur.

Ağın kurulumu bittikten daha sonra ağ’ da belirli başlı sorunlar veya arızalar yaşanabilmektedir. Bu tarz durumlar ile karşı karşıya kalındığı zaman ağ sorunları giderme hizmeti almanız gerekmektedir. Ağ sorunları giderme hizmetin’ de daha önceden yapılmış olan ağ projesi göz önünde bulundurularak proje yani baştan yapılarak oluşan hatalar ve açıklar bulunmaktadır. Daha sonra bulunan hatalar düzeltilir, gerekli görülürse eğer ağ alt yapısı yenilenebilmektedir. Ağ alt yapısı değişiminden dolayı ağda yavaşlık ve bağlantı sorunları’ da oluşabilmektedir. Ağ sorunları giderme hizmeti kapsamın’ da bu sorunlarda giderilmektedir. Her hangi ağ cihazların’ da sorun oluştuysa eğer ağ cihazı yenisi ile değiştirilmektedir. Ağ sunucusun’ da oluşan sorunda giderilerek işlem sonlandırılır. 

Sunduğumuz Hizmetler

· Network kablo bağlama.

· Network priz montajı ve test.

· Server odasının kurulumu ve düzenlemesi.

· Kabin montajı.

· Fiber optik sonlandırma.

· Kablosuz ağın kurulumu ve arasındaki mesafelerin arttırılması için çözüm önerileri.

· Kanal çekme güç kaynağının montajı

· Güç kaynağının hat kurulumu ve testi.

· Sistem odası kurulumu.

· Plan, proje yapımı.

· Hizmet sonu rapor ve değerlendirme.

· Data testi